Badstrand i Marocko

Marocko är fullt av färgstarka intryck och har något för alla. Städerna är fulla av liv och rörelse och doften av kryddor finns runt varje hörn. Marocko är som en oslipad diamant som du hittar i öknen. Nedan följer våra 7 bästa tips för dig som besöker Marocko.

Palmeraie

Palmoasen Palmeraie i Marrakech är en avslappnande och populär tillflyktsort som ligger i den norra utkanten av staden. Här andas det ro, avkoppling och vila. Var beredd på att du kanske måste rida kamel under din vistelse. För hotell så kan vi rekommendera Palmeraie Palace, framförallt om du är golfälskare. I rumspriset ingår tillgång till en av världens vackraste golfbanor, med en makalös vy över Atlasbergen.

Atlasbergen

90 minuter söder från Marrakech hittar du Atlasbergen. Här bor folkgruppen berberna, utspridda i små byar över bergskedjan. Landskapet är dramatiskt och imponerande. På vintern är det täckt av snö, på våren friskt. På sommaren är solen stekhet och hösten är en svalare mellanperiod. Toppen, Jbel Toubkal på stax över 4000 meter kan nås från en liten och charmig byn vid foten av berget.

Essaouira

Tre timmars biltur från Marrakech hittar du Essaouira, ett mecca för surfare. Vindarna är ofta så hårda och vilda att det är obekvämt att ligga på stranden och sola. Däremot är det perfekt för att surfa. Vi rekommenderar också att bara strosa runt i stan och upptäcka alla härliga gallerior, butiker och vyer. Du kommer bland annat upptäcka en mycket vacker Medina med tillhörande citadell. Ta också ett varv ner till den kända hamnen, där de klassiska blå båtarna ligger och guppar.

Agafay öknen

Mindre än en timme ifrån Marrakech hittar du Agafay öknen. Det är en stenig och exotisk öken att upptäcka, i alla fall för oss nordbor. Prova att bo i ett traditionellt nomadtält, eller någon av turistbyråernas äventyrligare alternativ. Vi rekommenderar att prova på quadbike, en fyrhjuling där du själv kontrollerar exakt hur vilt det kommer att gå till – det passar alla.

Agafay är dock ingen typisk öken med sanddyner utan snarare ett kalt och platt stenlandskap. Denna öken är kanske allra vackrast på natten, då det är det en perfekt plats att stjärnskåda på.

Vi rekommenderar att testa på glamping för en natt i Scarabeo Camp. Du bjuds på stjärnskådning, romantiska middagar under bar himmel och många andra mysiga och spännande aktiviteter.

Casablanca

Casablanca är mest känd för sin roll i den klassiska filmen med samma namn. Det verkliga Casablanca är dock mer känt för sin arkitektur av vilken den har det mesta, allt från traditionellt nordafrikanskt till charmigt art deco. Vi rekommenderar ett besök till Hassan II-moskén, den största moskén i Marocko. Missa inte heller Cinéma Rialto, Boulevard Mohammed V och det vackra parlamentet Mahkama du Pacha.

Fez

Fez är Marockos näst största stad och huserar världens äldsta universitet. Staden har den största bilfria zonen i världen. På de smala gatorna kan du uppleva det typiska marockanska livet – barn som springer runt utan föräldrar och åsnor fullpackade med varor. Staden är känd för sina många skinngarverier, så passa på att besöka några av dem när du är där. Vi rekommenderar att du prutar om du ska handla skinnvaror.

Sahara

KInget besök till Marocko är riktigt komplett utan ett besök till världens mest kända öken – Sahara. Sahara sträcker ut sig över större delen av norra Afrika – från Röda havet i öst till Atlanten i väst.Vi rekommenderar en visit till Merzouga, en liten by i sydöst, nära den Algeriska gränsen. Rid ut i sanddynerna på en kamel och upplev solnedgången på sanddynerna – en magisk syn. Du kan om du vill spendera natten i ett nomadtält för en oförglömlig natt i Marockos Sahara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *