Fasaden på Jennys Hotell i Arvika.

”Den som äter och sover hos oss ska inte behöva bli fattig”

Så presenteras Jennys Restaurang & Hotell på deras hemsida. En beskrivning som kanske inte hittas så ofta hos de stora hotellkedjorna. Men detta är inte heller en stor hotellkedja utan ett personligt, litet och unikt hotell – men riktigt bra priser.

Hotellet och bokning

Skylt som visar var rummen ligger, siffror och text i guld.

På hotellet finns 14 rum där alla rum har egen dusch, wc, vattenkokare, minikyl, platt-Tv och gratis Wifi. Även parkeringen är gratis.

Bokning sker snabbast via en extern bokningssida, ex hotellarvika.com där man även kan se dess priser i förhållande till andra hotell i staden.

Måndagar till torsdagar kostar ett enkelrum från 800 kr och dubbelrum från 950 kr. Under helgerna går priserna ner något vilket gör att enkelrummet kostar 600kr och dubbelrummet 850kr. Önskas en extra säng kostar detta 200 kr extra.

Prismässigt är 600kr per natt (på en helg) klart konkurrenskraftigt. Men det som gör att hotellet blir riktigt prisvärt är att det ingår fler måltider än hos andra hotell. Utöver den klassiska hotellfrukosten så får man nämligen även dagens lunch. Två personer kan alltså bo i dubbelrum, få frukost och lunch för ca 850 kr. Det är mycket prisvärt!

Dagens lunch är då klassisk husmanskost med exempelvis ”Gratinerad falukorv med potatismos” och ”Stekt fläsk med löksås eller bruna bönor och kokt pasta”.

Känd för sin restaurang

Även om priset imponerar så är det oftast dess restaurang som nämns i recensioner och i omdömen. De skriver att restaurangen har ”gjort oss kända långt utanför Arvikas gränser” och det är bara att hålla med. Restaurangen är öppen för alla hungriga som har vägarna förbi och att de säljer 10-kupongshäften visar på att det knappast bara är hotellgästerna som passar på att äta gott och ta det lugnt en stund vid lunchtid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *