Durenstadt

Vägen genom Tyskland är mer än bara en transportsträcka till Europa. Det finns mycket vacker natur och historiska byar att upptäcka. Här är våra bästa tips om vad du ska besöka på bilsemestern i Tyskland.

Duderstadt

Duderstadt hittar du längs med autobahn A7 i höjd med Göttingen.

Staden har en vackert välbevarad stadsmur som omger stadskärnan. Här hittar vi över 600 vackra korsvirkeshus som ser ut som de kommer direkt ur sagoboken.

Vi rekommenderar att besöka Marktstrasse, en bred gågata och torg som bevittnar Tysklands religösa traditioner med en imponerande katolsk kyrka, samt även en vacker protestantisk kyrka. Även rådhuset är värt ett besök.

Tecklenburg

Tecklenburg hittar du ett fåtal kilometer från motorvägen A1 strax efter att du passerat Osnabrück på väg söderut.

Besök staden Altstadt som charmar med sina stenlagda gränder och vackra, gamla korsvirkeshus. Här hittar vi små gömda innergårdar, kaféer och en mäktig blomsterprakt. Vi rekommenderar att parkera bilen och gå upp till den gamla borgen, mest för utsiktens skull. I Alterstadt är finns också vattenslottet Haus Marck och något otippat ett dockmuseum dom är värt ett besök.

Wittenberg

Wittenberg hittar du mellan Berlin och Leipzig längs med autobahn A9, cirka 30 mil från Råstock.

Denna stad besöker du för dess historia. Det var här Martin Luther spikade upp sina 95 teser på kyrkoporten år 1517. Det var början till en reformationen och ett krig som slet sönder halva Europa.

Utöver historien, så är Wittenberg en fridfull småstad som ligger intill floden Elbe. Det anrika torget Markt är omgivet av praktfulla byggnader och små mysiga krogar och kaféer. Vi rekommenderar att parkera bilen och besöka slottskyrkan med den berömda porten och klostret där Luther bodde.

Bacharach

Bacharach hittar du om du kör förbi Mainz eller Frankfurt på väg mot Frankrike.

Även denna staden är full av vackra korsvirkeshus och omgiven av en välbevarad stadsmur.

Vi rekommenderar ett besök till den mäktiga borgen Stahleck som står högt över staden. De branta sluttningarna upp mot borgen är välkända för sina utmärkta vigårdar. Spendera ett par nätter på hotell eller vandrarhem och besök vingårdarna, helst utan bil.

Eltville

Eltville hittar du när du kör förbi Frankfurt eller Mainz. Det är en cirka 20 minuters avstickare från motorvägarna.

Staden är mindre turistisk än många andra i området och andas lugn.

Här hittar du anrika krogar och vinstugor som serverar underbara rieslingviner. Vi rekommenderar att du förbereder en picknick och åker ner till floden, Rhen. En vacker och stor park sträcker sig från borgen till ett av de gamla stadstornen.

Besök även kurfursteborgen om du hinner. Detta är borgen som förstördes av svenska trupper 1635 och nu är museum över Johannes Gutenberg, den moderna tryckkonstens uppfinnare. Innanför murarna kommer du även finna en vacker liten park med rosor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *