Flygplan

Idag är det inte svårt att hitta billiga flygbiljetter, med alla tjänster som erbjuds på nätet. Ibland kan det dock finnas lite för många tjänster och jämförelsetjänster för att kunna få en överblick. Här är våra bästa tips på hur du bokar de bästa och billigaste flygresorna.

Sista minuten

hos charterarrangörerna så kan du ofta hitta sista minuten-priser. Är du inte kräsen var du ska resa så är detta kanske det absolut bästa alternativet för att hitta en billig flygbiljett. Ofta kan köpa endast flygstol till många populära soldestinationer.

Boka tidigt (om du inte bokar sista minuten)

Priser på flygbiljetter ändras från dag till dag beroende på efterfrågan. Men ju tidigare du bokar din biljett desto billigare blir det.

Betala med kort

Se till att betala din bokning med konto eller kreditkort. Nästan alla kort ger dig en försäkring som betalar ut ersättning vid inställda flyg, förseningar och uteblivet bagage. Kolla även om det ingår avbeställningsskydd för just ditt kort.

Skatter & avgifter

Skatter på 300 till 1 500 kronor är inte ovanligt för flygresor. Skatter och avgifter för flyg varierar kraftigt mellan olika destinationer. Om annonsen för flygbiljetten säger 1 kr och skatter sedan tillkommer på 900 kr, så är det kanske inte så billigt som det låter. Se även upp med avgifter för tjänster som kanske inte är nödvändiga, såsom avbeställningsskydd som kanske redan ingår din reseförsäkring från din kortutgivare.

Prova flera prissökningar

Nöj dig aldrig med att göra en endast en prissökning. Prova sökningar för flera olika datum för resan du planerar. Du kan till exempel tjäna flera tusen kronor på att flyga en tisdag, istället för en söndag. Använd dig av topplistor och prisjämförelsetjänster för resor om du kan vara flexibel gällande ditt resdatum.

Populära Svenska prisjämförelsetjänster för resor

Boka enkelresor

Leta inte endast efter ett komplett paket för din resa. Två enkelresor med olika flygbolag kan vara betydligt billigare än en tur/retur-biljett med samma flygbolag.

Res udda datum och tider

Det säger sig självt att priset på en flygbiljett är högre under de dagar som många vill flyga på. Undvik att flyga ut på fredagar och hem på söndagar eftersom det är då de flesta vill resa. Åk till exempel i stället på lördag till tisdag. Glöm inte heller att kolla på alla närliggande flygplatser, inte endast ditt förstaval.

Ta en omväg

Var villig att ta en liten omväg om du vill ha det billigaste priset. Om du ska till en liten stad så är risken stor att det bara är ett flygbolag i Sverige som flyger dit. Det kan vara billigare att åka lågprisflyg till en större stad och sedan åka lågprisflyg inom landet därifrån.

Jaga kampanjer

De flesta flygbolag erbjuder kampanjer och rabatter som du enbart kan boka via deras sajt. Du kan även välja att prenumerera på reseföretagens nyhetsbrev. Det är ofta det bästa sättet att få ta del av en kampanj så tidigt som möjligt. Du kan även få rabatt hos många resebolag om du är student eller pensionär.

Be en resebyrå om hjälp

Om du har en lite mer komplicerad resa framför dig så kan du fortfarande ta hjälp av en traditionell resebyrå. De kan hjälpa dig sätta ihop din drömresa till rätt pris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *