Ed. Obs! Den här tiden på året ser vi massor av presentguider, nästan alltid helt fyllda med gratis produkter som företag skickade redaktörer så att de skulle ingå i deras presentguider.

Eftersom alla saker som erbjöds att skicka oss var ganska elaka, vände vi oss till någon som vet hur man väljer en bra present, min fru. Hennes presentering har blivit legendarisk, och inte bara för att hon en gång kidnappade mig för en Tokyo-flykt på min 30-årsdag (men det är ett ganska bra exempel). Hon finner små saker som andra ignorerar, och drar ett paket tillsammans på sätt som du inte alltid kan tänka dig.

Så i ett drag som kombinerar både nepotism och allmännyttiga tjänster, vände vi oss till henne för resehandbagsguide. Du sista minuten-shoppare kan rikta ditt tack till hennes Twitter-konto .

-Jason Clampet

Du gör en lista och kontrollerar den två gånger. Dina peeps älskar att resa och du vill få dem något häftigt. Men du vill inte få dem en passhållare eller en yogamatthållare eller något som de kommer att öppna och säga, “Wow. Tack … Det här är … Trevligt. ”

Så här är vår mycket krävande plockning av de bästa gåvorna för att få folk som älskar att resa.

Strumpbyxor

Ha en vän som är helt stressad. Ge henne en $ 9,95 månad lång abonnemang på Dave Romanellis “Meditate On”. Meditationerna är korta, inte alltför New Age och fulla av Daves mjuka, surfer-vibe. Kolla in provet, Meditera på Hawaii .

New York Oyster Map

New York Oyster Map

Matkartor från allt du kan äta press är begränsade till New York, men alla som älskar mat skulle uppskatta en av dessa i deras strumpor. Oavsett var du bor, är det värt det för inspirationen ensam:

Vi älskar:

Många saker på Flight 001 är fantastiska (även passportarna vi lovade att inte tala om), men vi gillar dessa små påsar med resor uppmuntran:

I vårt hus kan vi inte hålla dessa En Route notecards i lager:

En Route Notecards

Illustrerade En Route notecards.

Aromaterapi Associates Mini Bath and Shower Oil Collection är perfekt för resor. Men det är också bra för när ingen resa finns på agendan och du vill stänga badrumsdörren och låtsas som om du är på en Four Seasons.

Varje injektionsflaska är bra för en dusch eller ett bad, och dofterna är: Innehåller Relax Light, Relax Deep, De-Stress Mind, De-Stress Muscle, Revive Morning, Revive Evening, Support andas, Support Equilibrium, Support Lavendel och Pepparmint

Vi gillar att beställa det här från Net-A-Porter och få det inslaget i sin vackra signatur svarta låda med grosgrainbandet:

Försök världen matkorgar skicka månatliga val från några av våra favoritplatser som Paris och Istanbul. Deras speciella semesterlåda innehåller 8 fullstorlekar, bland annat Urbani-vit tryffelolja från Italien, äkta svenska pepparkakskinn och Favarger-arv Schweizisk choklad. Bara saken för semestern när folk försvinner oväntat. Åh, faller folk inte oväntat i ditt hus? Våra dåliga.

En av våra favoritböcker i år var Smoke and Pickles av Edward Lee. Du kan nab en signerad kopia på Gwyneth Paltrows hemsida, GOOP för det mycket låga priset på 29,95 dollar.

Inte ett fan av Gwyneth? Förstå. Men detta är undertecknat.

Presenter för barn

sagobok-dubbel sovsäcken

Låt oss gå Adventuring dubbel sovsäck.

Detta är överlägset, utöver, vår favoritbok att ge som en present till barn. Runt om världen med Mouk är historien om en fransk björn som går runt om i världen från Grekland till Madagaskar, från Burkina Faso till Bondi Beach. Mouks resväg är inspirerande för både små och vuxna, björnen och författaren Bouvant har båda fått galet rese spel:

En annan stor bok, Kiki och Coco i Paris , och dockan som inspirerade boken, en samlingsbar, handgjord raggdocka av konstnären Jess Brown. Båda är tillgängliga på Land of Nod:

Vi älskar en husbil och det här Jetaire lektältet kommer att vara utgångspunkten för dussintals imaginära resor, medan en dubbel sovsäck kommer att bära dina barn från veranda till bakgård för att komma bortom. Låt oss gå äventyr? Ja tack tack.

Pricey presenter

Ett presentkort för flygbolag eller kryssningsfartyg: Jet Blue avbröt nyligen sina presentkortstjänster, men Delta har tagit upp slaget. De gör både egiftkort och fysiska presentkort med ett hämtar foto av ett plan på den. Ingenting säger, “Kom och se mig!” Eller “Jag saknar dig!” Eller “Gå har ett fantastiskt äventyr” som ett presentkort som faktiskt kan tillämpas för att resa:

Vi skäms inte över att vi älskar en bra kryssning. Efter att ha nyligen seglat Royal Caribbean nya Quantum of the Seas, skulle vi vara mycket glada att få en $ 25. Presentkort från den linjen. Vi hade den mest utsökta frukosten på Devinely Decadence, den hälsosamma restaurangen av Biggest Loser Chef Devin Alexander.

En Relais & Chateaux presentförpackning.

En Relais & Chateaux presentförpackning.

Vi älskade rullskridskoåkning, bergsklättring och alla maxing och avkoppling gjorde vi i solarium. Och middag på Jamie Olivers Jamies italienska var lika bra som några av de bästa måltiderna vi någonsin har haft på land.

Royal Caribbean presentkort kommer i valörer på $ 25, $ 50, $ 100, $ 250 och $ 500.

Presentkort för Relais och Chateaux: Dessa presentkartonger kan användas för hotelluppehåll, måltider eller en kombination av båda. De är dyra, men så värda det. (Observera att de flesta hotell och restauranger är utomlands så läs det fina trycket om dessa fina anläggningar.)

  • Tasting Celebration Box , 249 euro är bra för en tre eller fyra förbannelse middag och ett glas vin eller champagne för två på 196 restauranger runt om i världen (även om endast en i USA, White Barn Inn).
  • Den romantiska semesterorten (389 euro) är bra för en övernattning, en 3-rätters middag för två och frukost för två vid 159 fastigheter runt om i världen.

… Och allt annat

hongkongglobe

En Globee Hong Kong city globe.

Glober kan vara cliché, dessa snygga mini-glober (vissa är också nattljus och sparbanker) inte.

För killar kan du inte gå fel med Paul Smith för tryckta bärbara ärmar eller flygväskan.

Och medan Paul Smith Havana tvättväska förmodligen är för män, tror vi att den gör en chic koppling till chicasna .

Vi förstår. Du älskar din Kindle. Det är så lätt. Du har hundra böcker i din ryggsäck och det är lätt som luft, yadda yadda yadda. Vi har två ord för dig: Juniper Books . De paketerar samlingar av bra böcker som ser så visuellt fantastiska på hyllan som de är extraordinära att läsa.

En anpassad samling av Hemingway-romaner.

En anpassad samling av Hemingway-romaner.

Mer än någonsin reser vi via vår skylt. Ge gourmanden i ditt liv med World Spice Gift-uppsättningen . En fantastisk kokbok och 13 anpassade blandade kryddor för att piska upp det hela. Behöver övertygande, kolla in det här snygget receptet .

Veronica Chambers är författare till över 20 böcker för vuxna, unga vuxna och barn, inklusive James Beard-prisbelönta “Yes, Chef” och memoaren “Mamas Girl”. Hon fokuserar på gåvor på Gifty McGifty .