Tågstation.

Som färdmedel passar tåg och flyg bra för olika typer av resor. Tåg passar troligen bättre när själva resan är en viktig del av målet, medan flyg passar bättre om man vill ta sig fram snabbare. Givetvis spelar avståndet en stor roll också. Inom Europa kan flyget relativt enkelt bytas ut mot flyg, men ska man lite längre ut i Asien eller ner till Afrika blir det minst sagt en praktisk utmaning. För den som ska åka lite kortare sträckor har tåg dock sina klara fördelar.

Interrail låter dig resa flexibelt

Interrail-kortet låter dig gå på nästan vilket tåg som helst inom Europa, utom i det land du köpte interrailkortet (där måste du fortfarande betala för biljett). Kortet passar utmärkt för dig som vill kunna resa spontant och vara flexibel med rutt och destinationer. Det passar även bra för dig som har en destination och vill se mycket vackert på vägen. Till exempel kan du ta tåget till Rom, och på vägen ner till exempel se de vackra bergen i Alperna, franska Medelhavsstäder eller huvudstäderna i ett antal östeuropeiska länder (beroende på val av rutt).

Du slipper flygplatser

Att åka tåg kommer med fördelen att du kommer fram till städerna på en gång. Centralstationerna ligger så gott som alltid just centralt, vilket gör det enkelt att promenera eller åka kollektivt till ett vandrarhem eller hotell du har bokat på förhand. Vidare slipper du säkerhetskontroller och att springa mellan olika gate:er. Tågstationer är ofta lite mindre än flygplatser, och inte sällan lite behagligare att vara på. Med det sagt finns det givetvis undantag, med stora tågstationer som är betydligt mer hektiska än vissa mindre flygplatser.

Miljövänligt

Du som värnar om miljön gör rätt i att välja tåget framför flyget. Påverkan på klimatet de olika två färdmedlen har är knappt jämförbara med varandra. Flygplan är kända för att släppa ut mycket avgaser – medan tåg är kända för raka motsatsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *