Aeroméxico flyger till både Tijuana och La Paz via Mexico City från flera europeiska storstäder, som Madrid och Amsterdam från ungefär 9 500 kr. Svenska medborgare behöver inte visum till Mexiko, men måste fylla i ett turistkort ombord på flyget dit. Turistkortet måste behållas under hela vistelsen i Mexiko och visas upp vid utresa. Turistkortet är gratis, men om du skulle tappa bort det kostar ett nytt cirka 150 kr.

Vi rekommenderar en resrutt på två veckor, men om du har mer tid finns det flera spännande stopp att göra längs vägen söderut från halvöns norra del. Lägg till några dagar om du vill tillbringa några dagar på ön Espiritu Santo eller hänga kvar en stund i La Paz.

Hyr bil

Kollektivtrafiken är mycket begränsad i Baja California och for att upptäcka lite mer avskilda platser är det bäst att hyra egen bil. En vecka kostar från omkring 1 200&nsbp;kr beroende på bil och distans. Bensinstationer finns i de flesta städer, men det kommer även finnas långa vägsträckor där det inte finns någon möjlighet att tanka. Passa därför på att tanka när det finns möjlighet. Bensin är billigt i hela Baja California (från cirka 9 kr per liter), särskilt söder om Ensenada.

Det finns flera militära kontroller där du kan bli ombedd att visa ditt pass och turistkort. Det kan också vara bra att skaffa ett internationellt körkort hemma i Sverige före avresan.

Kostnader

Det är billigt att äta ute. Vid olika tacostånd längs vägarna kan du få tag på tacos och burritos för 10 kronor per måltid.

Boende är den dyraste utgiftsposten. Priserna varierar från 250 kr per natt för budgethotell och upp till över 2 000 kr per natt for förstklassiga lyxhotell. Det finns även möjlighet att campa lite lyxigare, men glamping kostar ofta lite mer än budgethotell.

Årstid

Vintern är en utmärkt årstid for ett besök i Baja California. Du slipper sommarhettan och har chans att se gråvalarna som kommer till Californiaviken for att föda varje år. Valarna börjar dyka upp i november och stannar vanligtvis till mars.

Den genomsnittliga dagstemperaturen ligger runt 30 grader mellan juni och november. I februari kan temperauren sjunka till 21 grader och i maj kan det bli upp till 37 grader.

Aktiviteter

Många företag organiserar vinutflykter runt Valle de Guadalupe, bland annat Baja Vino Tours, Baja Wine Tours och Baja Winery Tours. Baja Diving Adventures hyr ut dykutrustning for både guidade och privata turer. Journey Latin America har ett Stort utbud av självguidade utflykter runt halvön, med fokus på aktiviteter och valskådning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *