Ystad Saltsjöbad

Att spendera en natt på hotell i Sverige kan vara mer exotiskt och spännande än du kan tro. Sikta på ett lyxigt strandhotell för att få till den där exotiska känslan. Här är våra favoriter och de lyxigaste strandhotellen vårt land har att erbjuda.

Ystad Saltsjöbad

Ystad Saltsjöbad ligger perfekt placerat i vårt lands sydligaste del. Hotellet är mest känt för spa-delen, som internationellt kallas Salt Creek Spa. Hotellet stoltserar med stora fönster riktade mot den storslagna utsikten över södra Östersjön.

Vi njuter av bad i fyra stycken uppvärmda källor utomhus och när vi följer gångvägen ner mot havet hittar vi en lyxig och påkostad bastun. Här handlar allt om utsikten över havet och sandstranden framför bjuder på sin egna lyxiga relax – i alla fall under sommarens varmare dagar.

Inomhus finns även jacuzzi, swimmingpool och en Asiatisk varmvattenbassäng. Rummen är stora och lyxigt inredda med alla moderna bekvämligheter.

Vitemölla badhotell

I Kiviks stad hittar du lyxiga Vitemölla badhotell. Hotellet består av en mysig träbyggnad med bara elva rum och ligger precis intill vattnet. På Vitemölla badhotell har du möjlighet att verkligen uppleva det Svenska havet från första parkett.

Vi rekommenderar den vackra terrassen, där du kan njuta av en vällagad lunch med havets bris rakt i ansiktet. Kivik med omnejd bjuder på kultur, vackra landskap och lockar med sina traditionella äppelodlingar.

Almedalens hotell

En liten bit från stranden mitt i Almedalen i Visbys kärna ligger Almedalens hotell. Det lilla hotellet byggdes redan 1862 som en större privatbostad. Sedan dess har den dock drivits som hotell. Utsikten är storslagen och lyxig.

Känslan på hotellet är intim och det andas exklusivitet. Det finns 18 rum och plats för endast 40 gäster. Vi rekommenderar att njuta av solnedgången från hotellets restaurang eller direkt från hotellrummet. Visby Havsbad som ligger i närheten bjuder på en lyxig badupplevelse under sommarmånaderna, långt in i Augusti.

Strand Hotell Borgholm

På Öland, med en härlig utsikt över Kalmarsund hittar du Strand Hotell Borgholm. Hotellet har en egen gästhamn, lyxig relaxavdelning och för dem som har råd – en påkostad svit med panoramautsikt. Vi rekommenderar att se solnedgången varje kväll, den är nästintill magisk.

Relaxavdelningen har en 25-metersbassäng och bubbelpool. Ute på bryggan serveras mat från hotellets restaurang Dockside. Restaurangen är ett perfekt ställe att parkera sig på en eftermiddag och bara titta på båtarna som kommer och går.

Klitterhus Havsbadshotell

I Ängelholm kan man inte få nog av haver. På Klitterhus Havsbadshotell får du njuta av en privat strand. Den ligger härligt avskilt och känns både unik och lyxigt exclusiv. Klitterhus är ett litet och mysigt hotell.

Njut av den utsökta utsikten över Skälderviken. Restaurangen är endast öppen under sommarmånaderna, så tänk på det innan du bokar din resa.

Vi rekommenderar även en vandringstur längs vattnet och självklart ett dopp i havet.

Hotell Skansen

I gröna omgivningar i Förjesaden på Öland hittar du Hotell Skansen. Hotellet ligger cirka 500 meter från havet i centrala Färjestaden. Detta är ett anrikt hotell som byggdes redan 1796.

Vi rekommenderar ett besök till Sveriges största whiskykällare med över 1200 olika sorters whisky. Eller ett dopp i hotellets tre utomhusjacuzzis. På sommaren bjuds även på en uppvärmd pool.

Engeltofta

Vid Gävle längs Bönakusten ligger drömlika hotellet Engeltofta. Denna stora villa har ett helt eget havsbad med tomt mot vattnet. Idag är villan ombyggd till ett lyxigt och påkostar strandhotell. Här är historien en viktig del av vistelsen, men havet och skärgården är det som lockar. Fiske, skärgårdsturer och vattensporter är populära tidsfördriv som vi kan rekommendera på Engeltofta.

Hotellet har även nära till golfbana, cykelvägar och vandringsleder. Här är det enkelt att hitta avskiljda smultronställen och skapa minnen för livet. Vi rekommenderar även att ta en omväg till det gamla fiskeläget Bönan för att köpa böckling och traska upp i den gamla fyren.

Smålandsgården

En bit utanför Jönköping, öster om Gränna hittar du pitoreska Smålandsgården. Detta är en gömd pärla i samhället Örserum intill sjön Örens norra strand. Hotellet har faktiskt hela två egna badstränder.

Vi rekommenderar att ta någon av de många roddbåtar och kanoter ut på en tur. Här är det nära till vandringsleder med vacker för mysiga dagsutflykter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *