Vi tycker inte om att tro att samla länkar till historier vi tyckte om den här veckan är lat bloggning, vi tycker om att det hjälper att rättfärdiga all online läsning vi gjorde medan vi var tänkt att jobba med någonting annat. Vi tycker också om att det kommer att hjälpa dig att upptäcka något du kommer att tycka om.

Så här är vår snart-att-vara veckovisa uppdatering av rese länkar vi gillar.

Anmärkningsvärda Reseböcker från 2014 , av Andrew McCarthy
McCarthy börjar sin roundup med erkännandet att färdskrivning är komplicerat idag: "I vår Google Maps-värld har även en gång sömniga platser som fattiga Provence blivit hackneyed och spelat ut." Han lyckas fortfarande hitta fem titlar – tre titlar om att utforska Världen och två sammanställningar av historier – att rekommendera. Det finns några bekanta namn i sammanfattningen, inklusive Gadling-bidragsgivare Pico Iyer och tidigare särdirektör Don George , som skrev och redigerade respektive två av titlarna. Gå ner till din favorit oberoende bokhandel och fyll dina älskade sällskap med dem.

Kvantum av haven: Det första kryssningsfartyget byggt speciellt för Selfies , av Paul Brady
För en två dagars kryssning till ingenstans, kom Quantum of the Seas som seglade ut i New York i mitten av november en överraskande mängd bra historier. Från Scott Mayerowitz tvivelaktiga titt på sina möjligheter att hitta glädje på ett mega-skepp till Verges videosegment om båtens tekniska fördelar , var det inte din typiska båt packad med freeloading hacks. I den goda poolen hoppar CNTs Brady, som tittar på båten i samband med den sociala medieutvecklingen, som Royal Caribbean hoppas att båtens omfattande teknik kommer att uppmuntra bland sina passagerare.

image1

En #cockpitview-bild uppladdad till Instagram.

Har emotionella stöddjur gått för långt? , Av Heather Poole
Alla favoritlitterära flygvärdinna (med undantag för några grumpy avgeeks) har några uppmätta tankar om de många falska känslomässiga stödet djuren flygbolagen tvingas ta itu med en stigande frekvens. Hon berättar om ursäkter av roosters, pot-bellied grisar och fem förstklassiga Spuds MacKenzies, liksom allergiska passagerare och miniatyrponnyer. Kort historia: Flying är en zoo idag.

Förresten är svaret på frågan i titeln säkert "Ja".

Piloterna i Instagram: vackra vyer från cockpiten, bryter mot luftens regler , av David Yanofsky
Quartz varnar oss för ett problem som vi inte visste att vi hade: Piloter som gillar Instagram så mycket som vi gör. Webbplatsen övervakade pilotvänliga hashtags på sociala medier nätverket i sex månader för att lyfta fram den frekventa snapping och uppladdning av bilder från cockpits, gjort i stor utsträckning när piloter inte får snap bilder. Reglerna piloter verkar som om de är anakronistiska ibland – kameror är okej, men kameratoner i flygläge är inte – så det verkar vara en tvingande anledning att få några uppdaterade regler där ute som kan skära av störningar.